News
AltresModificació POUM TerrassaUrbanisme

Modificació del planejament urbanístic en el barri del Segle XX de Terrassa

GMG 27/07/22

El barri del Segle XX de Terrassa és un eixample de la ciutat format a començaments del segle passat on es juxtaposen habitatges i edificis industrials formant un teixit urbà dens amb pocs espais públics. El POUM de Terrassa preveia diversos àmbits de transformació dins el barri, però en la major part dels casos amb l’objectiu de substituir els edificis industrials preexistents per nous blocs d’habitatges plurifamiliars.

L’Ajuntament de Terrassa té la voluntat de replantejar l’ordenació urbanística d’aquest barri per tal de mantenir aquest caràcter diferencial i posar en valor diversos edificis existents, dotant-los de nous usos i generant nous espais lliures i equipaments.

Amb aquest objectiu, l’equip de GMG ha redactat un Avanç de Modificació de POUM que, a partir d’analitzar tot el barri, planteja modificar principalment dos àmbits que tenen molt potencial de cara a la seva transformació: El primer, situat entre la Rambleta del Pare Alegre -entrada principal de la ciutat- i la Plaça del Segle XX, el cor del barri, pretén relligar aquests dos punts, molt propers però molt desconnectats alhora, mitjançant la creació de nous espais lliures i illes obertes que permetin la circulació de vianants. El segon, un àmbit encara de caràcter industrial a la part central del barri, on estan començant a sorgir activitats innovadores, en que es planteja una ordenació que permeti la juxtaposició de diferents usos i tipologies, conservant part de les antigues naus industrials.

En conjunt, reforçar la identitat del barri, singularitzar aquells aspectes que tenen un potencial, en aquest cas per atreure noves activitats vinculades amb la tecnologia, la recerca i innovació, les activitats artístiques o artesanals, etc. i alhora guanyar nous espais públics i més espai per als ciutadans.

Diversos mitjans de comunicació han fet ressò de la notícia: Diari Terrassa, El PeriódicoMón TerrassaTerrassa DigitalAjuntament de Terrassa.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies