News
Arquitecturaedifici OsonaPremis ConstrumatPremis Endesa

Edifici Osona: 37 € mensuals per habitatge en calefacció i aigua calenta el passat hivern

GMG 03/07/14

GMG ha estat fent el seguiment energètic de l’edifici Osona que vam construir a Vic per tal de validar tots els paràmetres d’eficiència energètica estimats en el projecte.

Els resultats d’aquests anàlisis han sigut molt positius doncs el passat hivern, entre els mesos de novembre i març, les 84 famílies que resideixen a l’edifici han tingut una despesa energètica de tant sols 37€ al mes, incloent l’IVA i el manteniment de la instal·lació comunitària de 6€/mes. Per a la resta de mesos de l’any, aquesta mitja s’ha reduït a tant sols 10 € al mes.

Ens hem entrevistat amb diverses famílies que ocupen l’edifici en règim de lloguer protegit i ens han manifestat el confort tèrmic del que gaudeixen tant a l’hivern com a l’estiu, quan l’edifici funciona sense climatització, així com l’estalvi econòmic que els suposa residir en l’edifici.

Considerant la freda temperatura en el municipi durant l’hivern, aquests resultats milloren fins i tot les expectatives dels nostres càlculs.

Per tot això i per la seva sostenibilitat, l’edifici Osona ha rebut una Menció dels Premis Asprima-SIMA 2014 en la categoria d’habitatge de nova construcció, dins del marc del Saló Immobiliari de Madrid.

L’acte de l’onzena edició d’aquests premis va tenir lloc a el 28 de maig a Madrid i va voler reconèixer la iniciativa sostenible en la promoció de 84 habitatges de lloguer social al municipi de Vic promogut per CEVASA i projectat per GMG. Toni Mas en representació de GMG i Donato Muñoz en representació de CEVASA van fer la recollida del premi.

Aquest edifici ja ha rebut anteriorment el premi Premi Endesa 2011 a la promoció immobiliària més sostenible d’Espanya i la Menció Premi d’edificació als Premis Construmat 2013 a la innovació tecnològica.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies