News
UrbanismeEstalvi EnergèticL35MPGM

El Pla de millora urbana del Centre Comercial Glòries s’aprova definitivament

GMG 05/11/14

El passat 19 de setembre va entrar en vigor el Pla de millora urbana del Centre Comercial Glòries, a Barcelona, redactat per GMG en col·laboració amb L35. Aquest pla desenvolupa la Modificació del Pla General Metropolità aprovada l’any passat.

L’objecte del treball és definir l’ordenació volumètrica de l’edificació de l’àmbit, regular l’ordenació de façanes i paisatge urbà, i definir els criteris d’urbanització de l’espai públic. Això permetrà ampliar i remodelar el centre actual, tant els edificis com els espais públics, amb una nova imatge i nous establiments.

La regulació d’aquests aspectes permetrà fer més permeable el Centre Comercial, relacionant-lo amb la trama urbana que s’ha consolidat al seu entorn, i millorar l’espai públic potenciant l’efecte d’espai lúdic i de lloc de trobada.

També es preveu eliminar les galeries interiors tancades en tres de les quatre illes, en un dels casos obrint-la a l’aire lliure i creant un nou espai públic obert, per tal de fer accessibles els comerços des dels carrers circumdants sempre que sigui possible per la rasant de l’edificació existent. Aquesta actuació comporta un major aprofitament de la il·luminació natural, que juntament amb altres mesures com la connexió a la xarxa Districlima, comportaran un important estalvi d’energia i una millora ambiental significativa.

A la vegada es millorarà la relació del centre comercial amb el seu entorn, una part de la ciutat que actualment està experimentant una profunda transformació amb l’enderroc del nus viari elevat i l’execució del projecte de la futura Plaça de les Glòries.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies