News
UrbanismeEstudi Caminsimpacte de les activitats als parcs naturalsSIG Collserola

Estudi de la xarxa de camins del Parc Natural de la Serra de Collserola

GMG 30/03/23

El Parc Natural de la Serra de Collserola és l’espai natural més extens de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta particularitat, juntament amb un important increment de les activitats lúdico-esportives i les restriccions de mobilitat causades per la situació sanitària de la COVID-19, ha provocat un ús sobrefreqüentat i descontrolat d’aquest àmbit (6,4 milions de visites l’any 2021).

Per tal d’analitzar la xarxa de camins del parc, la seva intensitat d’ús i els possibles impactes sobre els sistemes naturals, el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola va encarregar a GMG la redacció d’un estudi per poder comparar la cartografia oficial del parc amb l’ús real d’aquest espai per part dels usuaris, pel que fa a itineraris, freqüentació, etc.

Mitjançant l’anàlisi de dades dels comptadors i d’altres fonts d’informació amb eines pròpies dels Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) tals com ponderacions (Distància Inversa Ponderada, per exemple), l’estudi ha permès actualitzar i unificar la xarxa de camins del Parc Natural, determinar l’ús d’aquests camins i de les zones sensibles, identificar les zones vulnerables i visualitzar interactivament la informació obtinguda.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies