News
UrbanismeFòrum 2012 Catalunya 21Joan BadiaPolítiques d'Habitatge

Fòrum Territori i Urbanisme

GMG 04/11/13

El “Fòrum 2012 Catalunya 21 Territori i Urbanisme. Estat i alternatives” és una plataforma de pensament, diàleg, debat i resposta al voltant de l’urbanisme i l’ordenació del territori organitzat per la Societat Catalana d’Ordenació del Territori (SCOT), filial de l’Institut d’Estudis Catalans. Segueix l’esperit constitutiu de la pròpia SCOT, entitat hereva del Primer Congrés de Cultura Catalana (1975-1977), i concretament del seu Àmbit VIII sobre l’Ordenació del Territori i Urbanisme.

D’aquesta manera es defineix què és el Fòrum Territori i Urbanisme en la pàgina web que s’ha creat per aquesta iniciativa (http://forum.scot.cat). En ella podeu seguir l’activitat del Fòrum i de la SCOT, i també a través dels enllaços amb les xarxes socials.

A través de tretze grups o Diàlegs, el Fòrum aborda diversos aspectes relacionats amb el territori, tals com el paisatge, la mobilitat, les activitats, el medi ambient, la forma urbana, etc. A banda d’aquestes línies de treball, també es proposen Diàlegs-dia (sessions específiques d’una jornada a l’entorn d’un tema d’interès), com el que es va celebrar el passat 18 de setembre sobre el Sector d’activitat econòmica de l’Aeroport de Reus.

En el Diàleg “Polítiques de sòl i habitatge: la dimensió social, territorial i econòmica dels reptes de futur”, en que participo com a relator, hem plantejat diverses sessions de debat en les que han participat un ampli ventall d’experts vinculats al tema de l’habitatge des de diferents àmbits: la rehabilitació, la promoció público-privada, la dimensió socioeconòmica, el paper de les administracions en la gestió dels actius de la SAREB i les entitats financeres, i els instruments de planificació d’habitatge.

El treball en curs evidencia la gran especialització i la fragmentació del coneixement en l’àmbit de l’habitatge, que comporta una necessària transversalitat més enllà dels plantejaments urbanístics i territorials. Tractar el tema de les polítiques d’habitatge amb un enfoc obert a diferents escales i punts de vista ha estat la nostra voluntat des de l’inici, amb l’objectiu de poder aportar propostes i alternatives a la situació actual.

Les reflexions dels diversos grups de Diàleg es compartiran en el Congrés que es preveu dur a terme durant la primavera de 2014, en que es recolliran les aportacions plantejades de cara al futur del nostre país en matèria d’urbanisme i territori.

 Joan Badia Font, arquitecte

Director d’urbanisme de GMG

Relator del grup sobre Polítiques de sòl i habitatge del FÒRUM 2012 Catalunya 21

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies