News
ArquitecturaCNU NicaraguaSostenibilitat dels Equipaments

GMG conclou i presenta l’estudi sobre el potencial estalvi energètic a les universitats del Consell Nacional d’Universitats de Nicaragua

GMG 28/10/15

Durant la primera setmana d’octubre, GMG ha tornat a Nicaragua per participar en els actes de la IV setmana de l’eficiència energètica i tecnologia ambiental.  Hem participat en diferents conferències a Managua i Leon, presentant les conclusions del nostre informe sobre el potencial estalvi energètic que reuneixen les 10 principals universitats del país, adscrites al Consell Nacional d’Universitats de Nicaragua (CNU).

L’informe s’ha realitzat sota la direcció de l’enginyer Telémaco Talavera Siles, president del CNU, rector de la Universitat Nacional Agrària (UNA) i assessor en temes estratègics del president de la república de Nicaragua. El treball desenvolupat durant els darrers sis mesos, s’ha liderat des de l’àrea d’enginyeria de GMG en col·laboració amb la d’urbanisme que ha dut a terme un estudi social sobre el coneixement i comportament energètic.

Per determinar el potencial estalvi energètic de cada universitat, s’ha realitzat la simulació energètica dels edificis més importants i s’ha detectat les principals patologies de les instal·lacions de cada centre. I, l’estudi sociològic ha contribuït a determinar, entre d’altres, la predisposició al canvi dels usuaris dels campus universitaris cap a un ús més eficient i responsable.

Els resultats obtinguts ens animen a continuar treballant per implantar les mesures correctores que han de permetre assolir el potencial estalvi energètic, convertir-lo en una realitat i replicar el model en altres institucions públiques fora de l’àmbit universitari.

A GMG estem molt satisfets amb la finalització de la primera etapa d’aquest ambiciós projecte de sostenibilitat, que ajudarà a estalviar costos en l’activitat universitària del país, que aporta formació dins de l’àmbit educatiu i que a més potencia l’eficiència energètica i la protecció del nostre medi ambient.

Agraïm als rectors, vicerectors, participants del projecte i a totes les persones que s’han implicat amb nosaltres a tot el conjunt d’universitats estudiades (UPOLI, UNAN-MANAGUA, UNAN-LEON, UNI, UCATSE, UNIAG, UCA, URACCAN, BICU i UNA), pel suport rebut i les facilitats que han posat a disposició a tot l’equip de GMG.

Sin título-6 Sin título-2 IMG_8228

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies