News
ArquitecturaBaix Consum EnergèticEficiència EnergèticaRehabilitació Energètica

GMG finalitza les obres d’un nou habitatge unifamiliar de baix consum energètic a Terrassa

GMG 11/02/14

La tardor passada, GMG va finalitzar l’obra nova d’un habitatge unifamiliar entre mitgeres de baix consum energètic, al carrer Major de Sant Pere de Terrassa, al costat del conjunt històric monumental de les Esglésies de Sant Pere.

En fase de projecte, vam proposar als propietaris dotar l’habitatge d’un conjunt de mesures per assolir la millor eficiència energètica possible. Equilibrant la inversió disponible, les condicions climàtiques de l’emplaçament i les prioritats dels nostres clients, hem aconseguit una càrrega tèrmica de tant sols 35 kwh/m2 any i una classificació energètica C, el que suposa una reducció del 70% sobre els estàndards que s’assoleixen per l’aplicació del codi tècnic de l’edificació.

Per aconseguir-ho, hem aïllat les façanes de l’habitatge amb un sistema SATE, composat per plaques de poliestirè expandit de 8 cm de gruix que contenen grafit. També hem majorat l’aïllament tèrmic de la coberta disposant plaques de 16 cm, i les parets mitgeres amb 5 cm de llana de roca. Totes les caixes de persianes estan aïllades tèrmicament i tenen el registre exterior per evitar ponts tèrmics. Les persianes són de lamel·les orientables que possibiliten realitzar el control solar en les diferents èpoques de l’any i optimitzar l’aprofitament de la il·luminació natural.

Pel que fa les instal·lacions, l’escalfament de l’aigua sanitària es realitza amb dos col·lectors solars i uns dipòsits d’acumulació de capacitat majorada. Per a la calefacció hem instal·lat una caldera de condensació d’alta eficiència energètica i per reduir el consum elèctric en il·luminació, totes les lluminàries disposen de làmpades led.

Segons les tarifes vigents de gas i electricitat, aquest conjunt de mesures permetrà mantenir l’habitatge en condicions de confort durant tot l’any, amb un cost de 600€ a l’any en calefacció i refrigeració. Es preveu que el conjunt de mesures d’eficiència energètica introduïts quedarà amortitzat en un període de 7 anys i 11 mesos.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies