News
ArquitecturaAuditoria EnergèticaManual Bones Pràctiques EnergètiquesUniversitat Nacional Agraria Nicaragua

GMG presenta els resultats del projecte de cooperació en eficiència energètica a Nicaragua

GMG 05/11/14

Aquest mes d’octubre hem tornat a Nicaragua per exposar els resultats del projecte sobre eficiència energètica que GMG ha realitzat en dos edificis del campus universitari de la Universitat Nacional Agrària.

El projecte, iniciat el passat més d’abril en col·laboració amb el consultor internacional Dr. Raül Lira, ha consistit en una auditoria energètica dels dos edificis i el procés d’implantació d’un manual de bones pràctiques energètiques. Amb la col·laboració del professorat universitari, s’ha nomenat un equip de gestió energètica que ha vetllat per l’aplicació de les bones pràctiques. Mentrestant es monitoritzaven els consums elèctrics per poder mesurar els estalvis resultants de tot el procés durant un període de quatre mesos. Els resultats han estat molt satisfactoris, assolint una reducció mitjana en el consum energètic del 20% en un edifici i del 14% en l’altre. Això suposa una reducció de la factura elèctrica de 35.000$ en els quatre mesos.  Extrapolant aquests resultats a tots els campus i al període d’un any sencer, es pot assolir un estalvi de 83.000$ sense cap inversió en components tecnològics. Invertint 7.000$ en bancs de compensació d’energia reactiva, aquest estalvi augmentaria fins els 105.000$ anuals.

Els bons resultats de l’estudi de GMG s’han presentat en conferències organitzades a diferents centres universitaris i han donat peu a l’ampliació del conveni de col·laboració per continuar millorant l’eficiència energètica dels edificis universitaris del país.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies