News
ArquitecturaEdificacióPassivhausPositive Energy Building

Iniciem les obres d’un habitatge passiu de fusta amb balanç energètic positiu a Bellver de Cerdanya

GMG 27/07/22

Aquest més de Juliol hem iniciat les obres d’un nou habitatge unifamiliar a Bellver de Cerdanya. Es tracta d’un habitatge PEB (Positive Energy Building) amb una superfície útil de quasi 300 m2 que utilitzarà la fusta com a material principal de construcció, amb una demanda energètica tant baixa que millora fins i tot els estàndards Passivhaus i que serà capaç de generar més energia de la que necessita pel seu bon funcionament.

L’habitatge s’ha concebut inicialment com una segona residència, amb possibilitat de convertir-se en residència habitual en el futur. Té un programa de quatre dormitoris amb bany, una zona de dia amb sala menjador cuina obert, i un estudi en doble espai a sobre la zona de dia. El soterrani s’ha concebut com un espai flexible on a banda d’aparcar-hi vehicles, hi hagin condicions d’il·luminació natural i fins i tot vistes, que permetin altres usos en aquest espai. S’ha cuidat especialment que la pròpia arquitectura de la casa contingui els elements passius de protecció solar que impediran l’entrada del sol a l’interior de la casa durant les èpoques càlides, i en canvi permetran l’aportació solar a dins la casa durant els mesos freds.

Tota la coberta de la casa serà fotovoltaica i es disposarà d’un acumulador d’energia per les hores sense radiació solar. El sistema de producció d’energia tèrmica i aigua calenta sanitària serà a través d’una bomba d’aerotèrmia que s’alimentarà de la producció fotovoltaica. La calefacció serà per sòl radiant i es disposarà d’un sistema de ventilació mecànica de doble flux amb recuperador entàlpic de calor. Pels dies més calorosos de l’estiu, l’aire de renovació que entrarà a la casa es refredarà prèviament mitjançant un pou canadenc que transcorrerà a través del terreny de la casa.

L’habitatge s’equiparà amb un sistema domòtic que permetrà al seu propietari controlar-la a distància. La producció fotovoltaica constant al llarg de tots els dies de l’any, permetrà mantenir la casa a la temperatura de comfort sense cost energètic durant els mesos de fred. D’aquesta manera, quan el propietari arribi en cap de setmana, es trobarà la casa calenta i sense necessitat de remuntar un salt tèrmic important, com passa a la majoria de segones residències del Pirineu.

Preveiem finalitzar l’estructura sota rasant el setembre i, abans de l’octubre, tenir muntada tota la casa de fusta per poder continuar els treballs sotacobert durant el rigorós hivern de la Cerdanya.

Agraïm a en Bernat, el seu propietari, la confiança dipositada a GMG per desenvolupar aquest projecte tant singular.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies