News
ArquitecturaAlta Qualificació EnergèticaSistema de Recuperació Entàlpic

Rehabilitació energètica integral d’un habitatge a Músser, la Cerdanya

GMG 29/06/17

Músser era un petit municipi situat a la Cerdanya dins de la província de Lleida que als anys 70 es va annexionar a Lles de Cerdanya convertint-se així en nucli d’aquest terme municipal on actualment hi resideixen tant sols 40 habitants. Allí, en Xavi i la Silvia han decidit establir-hi la seva segona residència i ens han fet l’encàrrec de rehabilitar integralment una antiga casa a la plaça del poble.

El projecte consisteix en mantenir tota l’estructura vertical de parets de pedra, fent el buidat de la coberta i dels dos forjats de fusta. D’aquesta manera podem modificar els nivells de les plantes dins de l’habitatge i això ens permet aconseguir un programa de tres habitacions, dos banys, una sala d’estar, un menjador-estar-cuina i una sala de màquines, tot orientat a poder gaudir del temps lliure i dels esports de muntanya.

Com sempre la rehabilitació també serà energètica i està enfocada a assolir la qualificació energètica A, tot i que en aquesta ocasió no podem actuar en la pell exterior de l’edifici degut a que les ordenances obliguen a conservar la pedra vista exterior i prohibeixen la instal·lació de col·lectors solars a la coberta. Per tant, tots els aïllaments tèrmics es disposaran a l’interior de l’habitatge. Aïllarem la solera i instal·larem una caldera de biomassa per la calefacció i la generació d’aigua calenta sanitària. També preveiem un sistema de recuperació entàlpic de calor per a la renovació de l’aire interior durant les èpoques fredes de l’any.

Com que el nucli no disposa de depuradora municipal, instal·larem també una petita depuradora que filtrarà les aigües negres que produeixi l’habitatge unifamiliar abans d’abocar-les a la xarxa de clavegueram.

La previsió és iniciar les obres en el darrer trimestre de l’any i que les portin a terme els constructors locals, emprant materials i proveïdors de proximitat. Tant els propietaris, com els mateixos habitants de Músser, com nosaltres, estem molt il·lusionats amb aquest gran petit projecte.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies