News
EnginyeriaAerotèrmia i rehabilitació

Rehabilitació energètica integral d’un habitatge amb generació fotovoltaica i de consum quasi nul a Terrassa

GMG 23/07/20

El passat mes d’abril, GMG va finalitzar les obres de rehabilitació energètica integral d’una casa situada al carrer Sant Joan de Terrassa. La rehabilitació ha consistint en el buidat total de la distribució interior de l’habitatge, conservant aquelles parts de l’estructura que es podien recuperar i en afegir un altell de fusta laminada que ens ha permès guanyar superfície habitable en l’espai de sotacoberta.

Vam refer totalment la coberta, vist el deteriorat estat que presentava, però el sostre de la planta baixa s’ha conservat, sorrejant la seva part inferior i deixant a la vista les bigues de fusta i les voltes ceràmiques. Per assegurar-ne la resistència vam desmuntar els apeuaments metàl·lics que n’afectaven l’estètica i vam afegir, per la seva cara superior, una capa de compressió de formigó armat connectada amb les bigues.

Com que els edificis veïns són també dos habitatges climatitzats i per tant, no patirem pèrdues energètiques a través de les parets mitgeres, ens hem permès deixar trams amb l’obra vista sense aïllament. Un cop sorrejades i vernissatges, les parets mitgeres ens mostren les cicatrius que ha acumulat la casa al llarg del temps i ens deixen entendre la llarga història de l’edifici, construït fa més de cent anys.

La casa disposa d’un ascensor unifamiliar que connecta la planta baixa amb la primera i que permetrà fer-se gran a l’edifici salvant l’escala entre els dos nivells. Al fons del pati, apeuant el cobert, hem guanyat un magnífic porxo que fa de punt de trobada comunicant les dues cases que hi limiten i son propietat de la mateixa família.

Com és habitual en els projectes de GMG, hem aïllat l’edifici superant àmpliament els requeriments de la normativa per tal de reduir al mínim la càrrega tèrmica a climatitzar. Per la climatització i la producció d’aigua calenta sanitària hem instal·lat un equip d’aerotèrmia d’alt rendiment i fan-coils de la casa Daikin i tota la il·luminació és LED.

A la coberta s’hi han instal·lat sis panells fotovoltaics capaços de generar 2,5 Kw d’energia elèctrica i de cobrir les necessitats de consum mig de l’habitatge, convertint-lo en un edifici de consum pràcticament nul, doncs és capaç de generar l’energia que requereix.

Finalment, volem agrair molt especialment als propietaris, en Francesc i la Imma, el seu encàrrec i sobretot la confiança, la il·lusió i el recolzament que ens han donat en tot moment. També agraïm molt la feina feta per Construccions Aldacar i els diferents industrials que hi han intervingut, en Jordi amb les instal·lacions elèctriques, en Raúl amb les de llauneria, en Santi amb la serralleria, en Sever amb un gran treball de fusteria, en Juan amb la pintura i la restauració… La bona feina i la implicació de tots ells ens ha permès assolir un resultat que ens fa estar a tots molt satisfets.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies