News
EnginyeriaQualificació Energètica A

Reiniciem les obres d’un edifici de 71 habitatges a Manresa

GMG 30/03/23

Seguint la dita castellana “ Quien la persigue la consigue”, aviat reiniciarem les obres d’un edifici de GMG al carrer Prudenci Comellas de Manresa que van quedar paralitzades l’any 2008, degut a la caiguda immobiliària d’aquell moment.

La crisi econòmica va provocar la dació en pagament de l’obra a la Caixa de Sabadell, que finançava la promoció. L’obra es trobava amb l’estructura completament finalitzada i ha format part del paisatge urbà de Manresa durant els darrers 15 anys. Durant aquest temps, l’estructura ha anat canviant de propietat passant per UNNIM, BBVA, ANIDA, INMOGLACIAR i finalment el Grup Cardoner ha decidit adquirir-lo per impulsar una nova promoció de built to rent.

El nostre seguiment de l’actiu des de l’any 2008 i l’acció combinada de GMG amb IMPLICA, que ha comercialitzat l’immoble, ens permetrà acabar l’edifici quasi vint anys després d’haver iniciat el projecte inicial per la promotora Inmovalero.

El projecte bàsic s’ha modificat i ara disposarà de 71 habitatges enlloc del 81 del projecte original. El projecte executiu s’ha realitzat de nou per tal d’aconseguir un edifici energèticament eficient amb doble qualificació A. Hem optat per un sistema de producció de fred, calor i ACS comunitari amb dues unitats de VRV instal·lades a la planta sotacoberta i cadascuna donarà servei als habitatges de dues escales. Disposaran de dos dipòsits d’acumulació d’ACS a cada extrem de l’edifici, connectats per un by-pass, de manera que en cas d’averia d’una de les unitats de VRV l’altra seria capaç de suportar tota la producció d’ACS del conjunt. L’edifici estarà destinat al lloguer i es gestionarà energèticament per distribuir els costos energètics en funció del consum de cada habitatge.

Vam sol·licitar una nova llicència d’obres el passat mes de desembre i preveiem iniciar-les tant aviat com la rebem, previsiblement durant el segon trimestre de l’any.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies