News
ArquitecturaNZEB TerrassaPositive Energy BuildingSmilics

THE YELLOW NEST, un edifici corporatiu referent de sostenibilitat

GMG 07/04/22

Ens complau presentar-vos un dels edificis més interessants que hem construït a GMG i que sens dubte ha nascut per ser un referent de sostenibilitat a la nostra ciutat.

Es tracta de l’edifici The Yellow Nest situat al carrer Baldrich de Terrassa i seu del grup Smilics, que agrupa un conjunt d’empreses vinculades a la implantació d’energia fotovoltaica i tecnologia digital aplicada a l’eficiència energètica.

El projecte es va gestar des d’un inici com un òptim contenidor d’energia, que precisés molt poca energia per funcionar i amb un ampli ventall de solucions de producció energètica renovables.

D’aquesta manera per a la climatització, l’edifici incorpora 12 pous de geotèrmia amb una potència de 69 kW que treballen en combinació amb uns equips d’aerotèrmia de també 69 kW, prioritzant en cada moment el funcionament del sistema que pot oferir millor rendiment segons les condicions exteriors.

En el soterrani de l’edifici hem construït un pou canadenc per el qual entra l’aire de renovació de l’edifici i que aconsegueix temperar l’aire exterior en uns 3ºC abans de la seva entrada en els equips de ventilació, que evidentment disposen també de recuperadors entàlpics de calor..

A la coberta de l’edifici hi hem instal·lat un camp de producció fotovoltaica de generació compartida que de moment genera 20kW, però que creixerà en breu fins els 100 kW de producció punta. Actualment l’edifici és un (NZEB) Near Zero Energy Building, però quan s’hagi ampliat el camp solar serà un PEB (Positive Energy Building). L’edifici actuarà llavors com una central de generació compartida capaç de distribuir la seva producció elèctrica als edificis veïns que podran comprar l’energia de proximitat.

El sistema domòtic regula el grau d’il·luminació DALI necessari per compensar en cada moment les condicions de la llum natural, la temperatura ambient segons l’ocupació de l’edifici, la humitat relativa i la temperatura exterior. També regula la renovació de l’aire interior segons la concentració de CO2 que hi detecta, el tancament de cortines en funció de la incidència solar, l’aportació d’aire del pou canadenc, el reg en funció del grau d’humitat del terreny i controla el nivell dels pous d’acumulació d’aigües pluvials. Finalment, també controla els accessos, la intrusió, el circuits de càmeres i l’àudio.

L’edifici recull el 100% de les aigües pluvials amb una capacitat d’emmagatzematge de 20.000 litres que abasteixen el reg de tota la vegetació que hi hem plantat, tant en façanes, com a coberta.

Per tot això, l’edifici ha assolit la Classificació Leed Gold.

Des de GMG volem agrair especialment a la família Pons la confiança que ens han donat plantejant-nos el repte de projectar i construir aquest edifici tant especial.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies