News
Arquitecturaestalvi en la factura energèticaQualificació Energètica BRecuperador Entàlpic

Un altre habitatge de GMG supera el seu primer hivern amb baix consum energètic

GMG 06/03/17

L’habitatge unifamiliar que GMG va finalitzar el passat mes de juliol a Matadepera (Vallès Occidental) ha donat molt bons resultats de consums energètics durant el seu primer hivern.

Es tracta d’una casa de 240m2 útils, que com sempre vam dissenyar optimitzant les orientacions solars dels espais, calculant les obertures de façana, els voladissos i instal·lant persianes orientables, per protegir-los de la radiació solar a l’estiu i per deixar entrar el sol a dins la casa durant els mesos de fred, aprofitant així l’aportació solar.

També vam sobredimensionar els aïllaments tèrmics, disposant en els murs de tancament exterior plaques de 8cm de poliestirè extruït amb pols de grafit i cinc centímetres de llana de roca en les cambres interiors. A la solera hi ha 10cm de poliestirè per aïllar-nos del terreny i 16cm a la coberta.

Pel que fa als sistemes actius i seguint les preferències de la propietat, hem instal·lat una caldera de gas de condensació d’alta eficiència i un sistema de captació solar amb un dipòsit d’acumulació majorat.

Amb aquestes estratègies hem assolit una qualificació energètica C alta, que podria passar a B afegint només un recuperador entàlpic de calor o l’estufa de biomassa prevista a la sala d’estar i pendent d’instal·lar.

En Guillem i la Romina, propietaris de l’habitatge, ens han manifestat l’elevat benestar del que gaudeixen a la casa i el mínim consum energètic en calefacció que han tingut durant aquest primer hivern, on la caldera de gas ha funcionat molt poc. Des de GMG els volem agrair la confiança que ens donat a l’hora de dissenyar i construir el seu habitatge.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies