News
ArquitecturaCertificació LED Edificaciónivell PlatinumQualificació Energètica A

Club esportiu del Grup Catalana Occident

GMG 31/07/19

GMG ha entregat aquest mes de juny les obres de reforma, ampliació i urbanització del club esportiu de les oficines centrals del Grup Catalana Occident. L’equipament consistent en un edifici social, pistes de tennis i una piscina, es va inaugurar l’any 1972 per donar servei als treballadors i, recentment, l’entitat va decidir emprendre la seva rehabilitació i ampliació per millorar el servei que ofereix als seus treballadors.

El projecte ha consistit en la rehabilitació integral de l’edifici existent del club, una ampliació per a sales de fitness, activitats dirigides i altres serveis, la rehabilitació de la piscina i la millora de la urbanització dels accessos al club.

De l’edifici original de 400 m2 construïts, aixecat amb parets de càrrega i forjats unidireccionals, s’ha conservat únicament l’estructura i l’hem rehabilitat energèticament. L’ampliació en planta baixa i primera suma un total de 740 m2 construïts, el que deixa l’edifici amb una superfície final de 1.140 m2.

El programa de l’edifici consta en planta baixa dels accessos, vestuaris, despatx d’administració, infermeria, serveis, cuines, magatzems, restaurant, terrassa amb porxo exterior i una sala de màquines centralitzada. En planta primera hi ha ubicat tres grans àrees polivalents amb màquines d’exercici i activitats dirigides separades per dos envans mòbils, i també hi trobem una terrassa exterior correguda que actua com a protecció solar de la gran superfície vidriada i que permet sortir a l’aire lliure mentre es fa exercici. L’estructura portant d’aquesta nova planta descarrega directament sobre el terreny i s’ha desvinculat de l’existent.

L’edifici amb qualificació energètica A disposa de climatització per aerotèrmia, ventilació amb recuperació entàlpica de calor, control solar de totes les obertures, producció d’aigua calenta amb energia solar a partir d’un sistema de tubs de buit, i recollida d’aigües pluvials pel rec de jardins i d’aigües grises per l’ús de cisternes sanitàries.

Pel que fa la il·luminació, és tota en LED amb control de regulació DALI i tots els sistemes actius es regulen amb un sistema domòtic que permet el control i la monitorització de l’edifici des de la seu central de l’entitat.

A falta de tancar la certificació LEED de l’obra, preveiem assolir el nivell PLATINUM.

El conjunt de les obres s’ha realitzat en només 10 mesos d’intensos treballs. Des de GMG estem molt satisfets amb el resultat del treball i volem agrair a tot l’equip d’obra la seva gran professionalitat així com al Grup Catalana Occident l’haver-nos confiat aquest projecte.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies