News
EnginyeriaClassificació Energètica AEficiència EnergèticaNet Zero Building

Construirem un nou habitatge NET ZERO ENERGY BUILDING

GMG 03/07/14

Aquest mes de juny hem fet entrega del projecte d’un nou habitatge unifamiliar d’alta eficiència energètica a l’Ametlla de Mar i de consum energètic quasi nul.

Es tracta d’una casa aïllada que ha estat concebuda com a segona residència, que posteriorment passarà a ser habitatge permanent i que es començarà a construir durant el darrer trimestre de l’any.

Les prioritats del projecte s’han centrat en optimitzar el comportament passiu de l’edifici reduint la seva càrrega tèrmica fins els 17 W / m². Aquesta xifra l’assolim aplicant un bon aïllament tèrmic en parets de tancament exterior, en la coberta, aïllant la casa respecte del terreny i trencant la totalitat dels ponts tèrmics. El disseny de les obertures i les proteccions solars permetrà aprofitar el sol d’hivern com a aportació energètica i protegir-se’n a l’estiu per no incrementar la demanda de refrigeració. També hem optat per fusteries i envidraments molt eficients.

Com a sistemes actius hem projectat l’aerotèrmia d’alt rendiment que proporcionarà ACS, calefacció a l’habitatge i refrigeració durant les puntes de calor a l’estiu, només quan la ventilació creuada natural i la renovació de l’aire no sigui suficient per assolir la temperatura de confort.

Al marge de l’aerotèrmia, l’habitatge disposarà d’un sistema d’energia solar tèrmica tipus Drain Back, que cobrirà el 120% de la demanda d’ACS. Per a la ventilació disposarem d’un ventilador amb intercanviador entàlpic (recuperació de calor amb by pass a l’estiu).

Com element singular hem calculat a més un sistema opcional d’energia fotovoltaica que aportaria 7,5 kW a la casa, capaç de cobrir durant les hores de radiació solar la totalitat de la demanda elèctrica.

Amb tot això, l’habitatge arribarà a la classificació energètica A i hem estimat un termini d’amortització de sobrecostos de 4,3 anys, respecte a un habitatge convencional en ús de residència habitual. El cost mitjà del consum energètic  anual l’estimem en uns 50 €/mes (IVA inclòs).

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies