News
ArquitecturaEnergies RenovablesEnginyeria i medi ambientSistema d'Aerotèrmia

GMG desenvolupa els projectes executius d’instal·lacions per a dos edificis residencials protegits (HPO) a Cornellà de Llobregat

GMG 27/07/22

L’equip tècnic de GMG ha entregat el passat mes de juny els projectes executius de dos edificis d’habitatges protegits al municipi de Cornellà de Llobregat.

Aquests edificis de 26 i 27 habitatges respectivament, s’han dissenyat perquè, més enllà del compliment normatiu establert pel CTE, siguin projectes modèlics pel que fa a l’eficiència energètica i les energies renovables.

D’aquesta forma, per a cada edifici, la instal·lació de producció de calor, fred i aigua calenta sanitària es realitzarà mitjançant un sistema aerotèrmic (VRV) centralitzat amb distribució i comptabilització de l’energia individualitzada però amb comunicació via MODBUS a una central d’anàlisi i repartiment de consums. Per tant, cada usuari (habitatge), abonarà exactament el cost de l’energia tèrmica i elèctrica que ha consumit des del sistema centralitzat.

Addicionalment s’han dissenyat sistemes de recuperació de calor en la producció de fred, que implicaran un estalvi importantíssim en la producció d’ACS, però també garantiran que cada habitatge pugui estar a un règim tèrmic diferent (demanant fred o calor) segons les sensibilitats dels usuaris.

Per últim, cada edifici disposarà d’un sistema de producció d’energia solar fotovoltaica (ESFV), connectat directament a les instal·lacions de producció d’energia tèrmica, en un clar sistema d’autoconsum compartit. En aquest cas, també amb monitorització de consums i comunicació via MODBUS fins a la central.

Aquests habitatges confirmen la nostra intenció de continuar desenvolupant projectes sostenibles.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies