News
EnginyeriaAdequació CAP MeridianaICS

GMG desenvolupa les obres d’adequació del centre d’atenció primària Ciutat Meridiana

GMG 30/03/23

L’Institut Català de la Salut (ICS) va encarregar a GMG, l’any 2022, el projecte d’adequació integral de la planta primera del CAP Ciutat Meridiana. Aquestes obres, planificades per dotar al centre d’uns espais actualitzats i de les condicions adequades de protecció contra incendis, salubritat i estalvi energètic, estan en la seva fase final, amb data prevista d’entrega el 30 de maig de 2023.

El projecte i les obres en fase d’execució han estat desenvolupats, mitjançant un treball transversal entre l’ICS, GMG i els directius i treballadors del centre, amb el clar objectiu de disposar dels espais moderns i flexibles que permetran que durant molts anys els usuaris disposin d’un servei de qualitat.

A nivell tècnic es pot destacar que la factura energètica global es reduirà, en una primera fase, entre un 70% i un 80%, amb una reducció de les emissions de CO2 associades. Per assolir això, s’ha modificat la totalitat de l’envolupant tèrmica convertint l’edifici en un molt bon contenidor d’energia i s’ha dotat al mateix de sistemes actius “basculants” amb un consum i demanda energètica en correspondència amb l’ús.

Així, per exemple, la modificació total de l’enllumenat (LED) amb regulació DALI, permet que cada espai disposi d’un nivell de llum artificial en correspondència amb la llum natural que entra al recinte i la seva ocupació. Addicionalment, s’ha dissenyat un nou sistema de climatització VRV amb recuperació de calor que, al marge de permetre la regulació individual de temperatures, produeix ACS de forma totalment gratuïta. Per últim, com a part de la adequació del centre, l’ICS ha aprovat la instal·lació d’un camp de captadors solars fotovoltaics de 30kWp.

Aquesta obra d’adequació, centrada en la primera planta de l’edifici, és la fase inicial d’un projecte integral que convertirà aquest centre no en un NZEB, sinó en un PEB (Positive Energy Building).

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies