News
ArquitecturaConsum EnergèticEdificació SostenibleVisoren

GMG finalitza un edifici de 24 habitatges dotacionals a Canet de Mar, energèticament eficients

GMG 11/07/13

GMG ha finalitzat la direcció d’obra d’un edifici de 24 habitatges dotacionals amb aparcaments a Canet de Mar, després d’adjudicar-se el concurs convocat per la Diputació de Barcelona

La concepció sostenible del projecte de GMG ha prioritzat assolir la millor relació entre cost, rendiment i prestacions de l’edifici, així com resoldre les dificultats d’adaptació a la complexa topografia de la parcel·la.

L’accés a cada planta per passeres, permet accedir als habitatges amb un sol nucli d’escala i un sol ascensor. La configuració oberta de l’aparcament, redueix els costos de construcció dels espais destinats als vehicles a favor dels espais habitables. També es redueix el consum elèctric gràcies a la seva ventilació natural.

L’edifici incorpora un sistema de plaques d’energia solar tèrmica per a la producció de calefacció i ACS amb uns dipòsits d’inèrcia majorats. D’aquesta manera es redueix substancialment el consum de les dues calderes de gas d’alta eficiència que, amb una potència instal·lada de només 125 kw, actuaran únicament com a suport de la instal·lació pels dies d’escassa radiació solar.

El sistema centralitzat es complementa amb uns armaris de distribució energètica que són els encarregats de repartir l’energia tèrmica a cada habitatge a partir d’un bescanviador de plaques. També disposen d’un comptador d’energia que permet realitzar la lectura individualitzada dels consums de calefacció i d’aigua calenta sanitària.

Els consums d’energia elèctrica s’han reduït amb una instal·lació d’il·luminació de baix consum i detectors de presència que optimitzen les enceses de la il·luminació comunitària.

L’empresa promotora Visoren, especialitzada en habitatges protegits de lloguer, es va adjudicar el concurs de la promoció de l’edifici i ha confiat a GMG la redacció del projecte executiu i la direcció de les obres. A partir d’ara, l’empresa gestionarà l’immoble sobre un dret de superfície del terreny municipal durant un període de 35 anys.

El passat dia 28 de juny es va realitzar la jornada de portes obertes.

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies