News
ArquitecturaCaldera BiomassaCEVASAFira de la Biomassa Forestal

Inaugurat un edifici de 84 pisos de lloguer social a Vic realitzat per GMG

GMG 21/02/13

El 17 de gener de 2013 s’ha inaugurat l’edifici de 84 habitatges de lloguer social promogut per CEVASA, al barri de la Calla a Vic amb la presència de l’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, acompanyat pel director general de Cevasa, Donato Muñoz, pel conseller delegat de TEYCO, Jordi Sumarroca i l’equip redactor del projecte i encarregat de la direcció d’obra GMG Plans i Projectes.

En l’acte d’inauguració, en el qual hi van assistir mig centenar de persones, entre regidors del consistori, representants de les Associacions de Veïns, entitats i institucions de la ciutat, l’arquitecte de GMG Toni Mas, va realitzar una visita guiada explicant les característiques i la concepció de l’obra i va destacar la convergència dels tres conceptes que fan de l’edifici un bon exemple de sostenibilitat: l’eficiència energètica, l’eficiència econòmica i l’eficiència social.

Aquest fet ha portat a l’edifici rebre el premi Premi Endesa 2011 a la promoció immobiliària més sostenible d’Espanya. L’eficiència energètica de l’edifici s’assoleix  gràcies a les orientacions i les proteccions solars específiques per a cada tipologia d’habitatge, la disposició de patis interiors destinats únicament a fer possible la ventilació creuada, un sistema d’aïllament tèrmic exterior (SATE) calculat per reduir la necessitat energètica en un 60%, un sistema de producció d’aigua calenta i calefacció centralitzada a partir d’una caldera de biomassa i un sistema d’armaris de distribució individual d’energia que permeten la gestió energètica de l’edifici.

Els habitatges de lloguer protegit tindran un preu de lloguer que oscil·la entre els 373 i 466 euros al mes, segons la seva tipologia. Aquestes tipologies són flexibles, doncs s’han plantejat habitatges d’una, dues i tres habitacions, on els d’una i dues habitacions, poden incorporar una segona i tercera habitació respectivament, si el llogater així ho requereix, separant un espai de la sala d’estar previst per aquest fi. Aquestes tarifes inclouen la plaça d’aparcament per vehicle i bicicleta, les despeses comunitàries, l’IBI i en alguns d’ells el traster. A la planta baixa de l’edifici s’hi ubicarà el banc d’aliments de la ciutat i el menjador social El Tupí.

En el marc de la 2a Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya celebrada del 21 al 23 de febrer, es van realitzar visites concertades a l’edifici. GMG va guiar els diferents grups i vas explicar als més de 60 interessats els diferents criteris de sostenibilitat, el funcionament energètic del conjunt i el funcionament de la caldera de biomassa de 300Kw alimentada amb pellets.

Per més informació podeu consultar els enllaços següents:

http://www.el9nou.cat

http://www.acn.cat 

http://www.firabiomassa.cat

Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies