Arquitectura
Habitatge Plurifamiliar Lliure

Terrassa

Bloc d’habitatges a Can Colomer

58 habitatges energèticament eficients

El primer edifici d'habitatge lliure de Can Colomer marca el nivell de qualitat i eficiència energètica amb el que s'hauria de desenvolupar tot el sector.

Superfície

11.600 m2

Data

2019-2022

Localització

Sector de Can Colomer, Terrassa

Núm. Habitatges

58

Promotor

Finycar-Grup Sorigué

Constructor

ACSA

Fotografia

Del Rio Bani

Repte

Projectar un edifici plurifamiliar amb la millor qualificació energètica, unes qualitats i una estètica que siguin referent del nou sector d’urbanització on s’emplaça.

Projectar el primer edifici plurifamiliar d’habitatge lliure del sector de Can Colomer a Terrassa, planejat per GMG l’any 2006 i que preveu un total de 4.452 habitatges. Amb aquest edifici, el grup Sorigué pretén posar el llistó del nivell de les promocions futures dins del sector. Havíem d’aconseguir una imatge diferenciadora, habitatges de qualitat amb una zona comunitària amb piscina i jardí i amb la màxima qualificació energètica, ajustant els costos de la promoció.

Procés

Ens centrarem a obtenir el millor rendiment de l’edificabilitat, una estètica diferenciadora, contenint els costos de construcció.

Analitzades l’orientació i les característiques de l’emplaçament, plantegem un edifici en “L” diferenciant les dues barres principals. Una disposarà d’habitatges passants mentre que l’altra la resoldrem amb una doble crugia i amb un gran vestíbul central a cada planta per on s’accedirà als habitatges. A la zona comunitària s’hi orienten les zones de dia i tots els balcons tindran una dimensió suficient per utilitzar-los com a menjador exterior. Com sempre, concebrem l’edifici com un òptim contenidor d’energia, que en precisi molt poca per obtenir confort. Les proteccions solars seran específiques per a cada orientació.

Resultat

Un edifici d’habitatges d’estètica singular, molt eficient i amb una relació qualitat preu immillorable

Finalment obtenim 58 habitatges de molta qualitat d’acabats, 8 d’ells protegits, de 2, 3 i 4 dormitoris amb amplies terrasses exteriors, 91 places d’aparcament, 58 trasters i una zona comunitària enjardinada que disposa de piscina i de jocs infantils. La seva superfície construïda sobre rasant distribuïda en PB+5 és de 8.400 m2 i la de sota rasant de 3.600 m2 en dos nivells de soterrani. L’edifici té la qualificació energètica AA, gràcies a l’elevat grau d’aïllament de l’edifici i a l’eficiència dels sistemes de climatització i de producció d’ACS per aerotèrmia individual.

Consciència
L'edifici permetrà al seus residents gaudir de molt confort amb un mínim consum energètic, mantenit-se en relació amb l'exterior dins d'un entorn privilegiat.
Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies