Arquitectura
Equipaments i Terciari

Terrassa

La Llar de l’ancianitat

Rehabilitació energètica i ampliació d’una residència assistencial

Superfície

6.600 m2

Data

2016-2022

Localització

Av. Abat Marcet 78, Terrassa, Barcelona

Promotor

LaFACT Gent Gran

Constructor

Baldó BSO

Fotografia

Del Rio Bani

Repte

Remodelar, ampliar i rehabilitar energèticament de la seu de LaFact Gent Gran

GMG va guanyar el concurs d’idees convocat per la Fundació de l’Antiga Caixa Terrassa per abordar un ambiciós projecte per reformar, ampliar i modernitzar la residència per a gent gran construïda per l’Obra Social de la Caixa d’Estalvis de Terrassa l’any 1949. Es tracta de la residència assistencial de referència de la ciutat, amb major capacitat (més de 160 residents), prestigi i trajectòria històrica. L’obra s’havia de realitzar per fases sense paralitzar l’activitat de l’equipament.

Procés

Intervenim en l’edifici original dotant-lo de més superfície i millorant substancialment l’eficiència energètica del mateix

Per executar les obres amb tots els residents fent ús de les instal·lacions vam haver de construir a l’antiga sala d’actes unes habitacions provisionals que poguessin acollir els residents afectats en cada fase de les obres, 8 en total. La part corresponent a l’ampliació intenta ser trencadora i moderna però estableix alhora un diàleg respectuós amb l’edifici històric de més de 70 anys d’antiguetat. Aquesta ampliació permetrà dotar de més espais d’ús comú pels residents.

Resultat

Un edifici completament renovat a nivell de prestacions

S’han renovat la totalitat de les unitats residencials i dels espais comuns, així com s’han incorporat nous menjadors i zones d’estar, i, uns nous vestuaris per al personal d’atenció. S’ha millorat l’eficiència energètica del centre introduint aïllaments tèrmics a les façanes i renovant el conjunt de les instal·lacions, per tal de fer molt més sostenible l’activitat de la residència. L’equipament s’adapta doncs a les necessitats actuals i aquesta intervenció impulsarà i consolidarà un dels actius més importants de l’obra social de la desapareguda Caixa d’Estalvis de Terrassa, ara gestionat per LaFact Gent Gran.

Consciència
El caràcter social d’aquest projecte el fa únic i especial sobretot pels habitants d’una ciutat mitjana com Terrassa. La transformació, la millora de les condicions de vida dels residents, dels “nostres” avis, ha estat possible gràcies a molts esforços que s’han aplegat per aconseguir-ho.
Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies