Arquitectura
Equipaments i Oficines

Terrassa

The Yellow Nest

Oficines Corporatives Smilics Technologies

Un referent d'edifici d'oficines sostenible, de molt baix consum energètic i que genera més energia de la que consumeix.

Superfície

1.800 m2

Data

2017-2021

Localització

Carrer Baldrich 222-226, Terrassa

Promotor

SMILICS TECHNOLOGIES

Constructor

Baldó BSO

Fotografia

Del Rio Bani

Repte

Projectar un edifici d’oficines autosuficient que mostri el potencial de noves tecnologies aplicades a les energies renovables

Construir una nova seu corporativa per Smilics Technologies, empresa fabricant de components digitals d’estalvi energètic. L’edifici ha de ser un referent d'eficiència energètica i sostenibilitat. Volem aconseguir un PEB (Positive Energy Building), que funcioni com un laboratori de diferents fonts d’energia renovable. Constarà de tres fases, la primera d’obra nova i les altres dues de Rehabilitació Energètica. Haurà de permetre el creixement futur i ser fàcilment adaptable a un ús de producció o magatzem logístic.

Procés

Resoldrem les necessitats funcionals de l’edifici convertint-lo en un showroom tecnològic i un contenidor energètic molt eficient que precisi molt poc consum

Concebrem l’edifici com un òptim contenidor d’energia, que redueixi el consum. Ens adaptarem a les particularitats del solar introduint els màxims elements passius a l’arquitectura. Dissenyarem una pell molt ben aïllada, continua i estanca, amb façana ventilada. Optimitzarem les dimensions de les obertures evitant l’ús excessiu de vidre. Disposarem proteccions solars específiques per a cada orientació, que ens evitin l’entrada de sol a l’estiu però ens la permetin a l’hivern. Obrirem un pati interior per aconseguir ventilació creuada, recollirem tota l’aigua de pluja i proposarem un pou canadenc que ens temperi l’aire de renovació de l’edifici. Plantarem vegetació i prioritzarem colors clars per mitigar l’efecte illa de calor. La sala de màquines serà el cor de l’edifici, serà visitable i visible des del showroom.

Resultat

Un referent d’eficiència que genera més energia de la que consumeix i ens ho explica

L’edifici és molt eficient i precisa molt poca energia. Disposem de 12 pous de Geotèrmia, un sistema d’aerotèrmia, recuperació entàlpica de calor i aportació d’aire de renovació a través del pou canadenc. La monitorització i la domòtica decideixen quin sistema tèrmic cal utilitzar segons les condicions exteriors en cada moment. Els screens s’accionen automàticament i juntament amb la il·luminació Dali, equilibren les necessitats de llum natural i artificial. Tot el consum es suporta amb una producció fotovoltaica que assoleix els 70 Kw de producció i unes bateries d’acumulació. El resultat és un edifici que genera més energia de la que consumeix i és capaç de cedir els seus excedents als edificis veïns. El panell de l’entrada mostra en temps real les dades de generació, de consum, i la reducció de tones de CO2 emeses. L’ús d’un material inalterable a l’exterior com el zenc, vol explicar que és un edifici passiu i molt tecnològic.

Consciència
The Yellow Nest és un referent de sostenibilitat en edificis d'oficina. Un missatge escrit en la sala de treball resumeix l'esperit del projecte: "Tot el que fem aquí ha de millorar el planeta"
Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies