Arquitectura
Equipaments i Terciari

Sant Cugat del Vallès

Club esportiu Catalana Occident

Rehabilitació energètica i ampliació d’un club esportiu

Rehabilitació energètica i obra nova per aconseguir un nou edifici fàcilment reciclable, que permetrà la pràctica de l'esport amb un consum energètic molt reduit, recollint les aigües pluvials i les grises.

Superfície

1.140 m2

Data

2016-2019

Localització

C/Alcalde Barnils, Sant Cugat del Vallès

Promotor

Catalana Occident

Constructor

Urcotex

Fotografia

Del Rio Bani

Repte

Rehabilitar energèticament i ampliar un equipament esportiu del 1972 obtenint la millor eficiència de tot el conjunt.

GMG s’adjudica el concurs convocat per la propietat per reformar el Club esportiu que el grup assegurador de Catalana Occidente té pels seus treballadors a la seu central de Sant Cugat del Vallès. La nostra proposta es centre en rehabilitar energèticament l’edifici de serveis existent, construït l’any 1972 amb una superfície construïda de 400m2, i que es troba absolet. També proposarem ampliar la superfície per oferir nous serveis de gimnàs, sales polivalents i un restaurant, aconseguint la millor eficiència energètica possible.

Procés

Dissenyem una nova estructura sobre l’edifici preexistent, que permeti incorporar els nous usos i relacionar-se amb un entorn privilegiat.

Per encabir tot el programa, GMG proposarem construir una planta pis que esgoti el sostre edificable i l’ocupació en PB de la parcel·la, formant un porxo sobre l’edifici existent que permet aconseguir un espai exterior cobert pel restaurant. La part nova es construirà amb zenc per donar una imatge més lleugera i tecnològica. Formalment contindrà un arc amb la mateixa curvatura que dona forma la planta de la seu central, logotip del grup. La part rehabilitada es tractarà amb un sate i el seu acabat recordarà el formigó omnipresent en l’edifici esmentat.

Resultat

Un edifici completament renovat tant a nivell estètic i de prestacions, com d’eficiència energètica, que permet usos flexibles i adaptats a les necessitats actuals.

L’edifici passa a tenir dues plantes. La planta baixa es rehabilita i la planta primera s’hi ubiquen tres sales polivalents amb màquines d’exercici i activitats dirigides, separades per dos envans mòbils. També hi projectem una terrassa exterior correguda que actua com a protecció solar de la superfície vidriada i alhora, funciona com sortida a l’aire lliure del gimnàs. La planta cobreix amb xàsseres de fusta laminada de gran llum per evitar pilars que limitin l’us de les sales. L’estructura vertical de la nova planta descarrega directament sobre el terreny i s’ha desvinculat de l’antiga. L’edifici assoleix qualificació energètica AA, disposa de climatització per aerotèrmia, ventilació amb recuperació entàlpica, control solar de totes les obertures, producció d’aigua calenta amb energia solar tèrmica per tubs de buit, recollida d’aigües pluvials pel rec de jardins i d’aigües grises per l’ús de cisternes sanitàries. Pel que fa la il·luminació, disposem d’un control de regulació DALI i tots els sistemes actius es regulen amb un sistema domòtic que permet el control i la monitorització de l’edifici des de la seu central de l’entitat.

Consciència
El nou edifici dobla en superfície l'original i en canvi redueix el consum energètic, tenint cura del cicle de l'aigua, recollint les pluvials i reciclant les aigües grises.
Treballem per la sostenibilitat, mitigar el canvi climàtic i deixar un món millor a les futures generacions.
Treballem junts
Contacta amb nosaltres

Posa't en contacte amb nosaltres i planificarem la millor manera de treballar junts

gmg@gmg.cat
T. (+34) 93 786 92 45
Carrer Unió 1, 1r
08221 Terrassa (Barcelona)

Apunta't per rebre les nostres notícies